hye darls...

reading my blog is one step closer to my life...

Friday, July 29, 2011

another hard work...

hye guys.. jumpa lagi.....
ari ni nak share sal muffin lak..
actually, memng ak yg teringin..
then, bos ak lak ckap nk rasa...
so, bertambah semangat la kan...

ari ni xada gmbar ingredients...
Mr. Google merajuk ngn aku...

so, ni gmbar2 semasa proses pembuatan muffin ni...

-sebelum dibakar-
-
-
-
-

hasilnya....
-
-
-
-

bila dah sejuk.....
-
-
-
-


bon appetit






p/s: next is kuih semperit...(raya mood)






forever yours

Thursday, July 28, 2011

hard work!!!

hari tu teringin nak buat biskut..
so merata aku mencari bahan...
finnaly jumpa..

*ps: gambar ingredients ni adalah bantuan Mr. Google..=)


Minyak masak

Oat...

Gula kastor

Tepung gandum




setelah melalui beberapa proses, akhirnya terbentuk la biskut yg comel ni...
-
-
-
-
-
-
-

comel x???
-
-
-
-
tapi rasa, korang kena try sendiri..

aku xreti komen...
:)







forever yours

Thursday, July 14, 2011

working mood....

tuuuuttt tuuuutttt...........


fly away...


haish.... mana la mood nk kerja ni...

maybe ak dah lama sgt kowt kerja sini...


cuti please....


nak cuti for a month..

then sambung kerja balik...


searching for study mood..........

tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuttttttttttttttttt........


"maaf..pencarian anda gagal..."

-

-

-

-

-

-

sigh!!!!




forever yours


Tuesday, May 10, 2011

my lunch...



pernah dengar x soto makasar??


itu adalah satu makanan tradisional orang di Sulawesi selatan..

selama ni ak xpernah pown taw ad makanan tu...

tapi bile ak kt sabah ni, addicted wa cakap lu...

thanks to 2 hamba Allah ni yang introducedkan ak..

ni lah orang2 yg bertanggungjawab menyebabkan ak akn spend RM4 everyday for lunch..

-

-

-

-


azman

-

-
-


matlam...


nak taw ingredients dlam ni???

tapi ni cara kat sini la..

ak pown xpasti the exact recipe..

kalau nak taw, mintak tolong Mr. Google ok..


1. suun


2. nasi impit


3. ayam


4. begedil


5. daun sup


6. kuah kacang


7. sup


ok..saya rase lapar...stop kat sini okay..
nak pergi lunch...
soto makasar + milky tea pearl..
mantap...





forever yours

first death...

waah..mcam banyak nyawa lak kan...
boleh nak first death and so on...
so what?? tomorrow is your second death???
-
-
-
-
-
ABSOLUTELY!!!
-
-
-
-
-
i will die tomorrow answering Teaching reading skills...
malam tadi berhabis study SLA ni..


adakah saya mcam ni??




ataupun macam ni???




ntah la kan..yang pasti, saya sangat mengantuk..

dan mata saya sakit + pedih...

saya rasa biji mata pown da nak jadi macam ni...



-

-

-

scary x???

-

-

-

saya rase dalam dewan tadi, saya sangat mengantuk...

dan xmampu berfikir dengan betul...

lagipun, soalan tu susah taw...




oleh itu, jangan salahkan saya kalau xdapat jawab el0k2...






forever yours


Monday, May 9, 2011

3 papers to go..but the killest one..


just touch one of the books..


OMG..so scared woo..


cant wait to go back to my hometown..


how i miss my messy bedroom..


i miss my hyperactive cats..


i miss my mom's cooks..


what else??


hurm..just i miss everything..


and of course i want go back early..


to make my life as busy as i can..


so that i can forget this stupid problem..


mak...can i make day past faster.


i just want to rest for a while..


please give me that space...





forever yours

Saturday, May 7, 2011

pesanan buat kekasih-spring

sewaktu kau melangkah

meninggalkan diriku

sebaknya di dalam dadaku

menahan titis air mata


ingin aku berpesan

kepadamu kekasih

sekiranya engkau merinduiku

hubungilah aku di sini


jika ada kesilapankku

maafkanlah diriku oh sayang

dan izinkan aku bertanya

mengapa kau berubah hati


kiranya kau ada penggantiku

tetapi hidupmu tak bahagia

relaku memaafkanmu dan menerima mu sayang


walaupun hatiku kau lukai

namunku masih menyayangi

kerana sehingga waktu ini

cintaku masih untukmu


oh sayang di mana kau berada

janganlah kau lupakan aku

ingatlah aku walau sesaat

seorang insan yang terluka...

-

-

-

-

tengah syiiokk2 tulis lirik semalam,

muncul lak lagu ni lam radio..

pe ag..layan la jap..

mantap la lagu ni..

dulu memng ak pernah minat lagu ni..

p xtaw lak lirik lagu ni memng best cmni..

baru semalam la ak baru belajar menghargai lirik lagu ni..

anyway,memng best la lagu ni..

-

-

-

-

-

-

thumbs up...




forever yours