hye darls...

reading my blog is one step closer to my life...

Sunday, January 16, 2011

My Family.....

Semua orang sayang family dye kan...Camtu jugak aku...
aku nk share cerita ngn korang ni....boutt my family...
aku jz xtaw nk cite kt sape...so ak tulis arr kt cnie....
agpown none of my family member taw ak ada blog...
so,diorng xkan encounter with this post...
kalau x,malu arr ak...
b4 that,ak nk dscribe situasi time aku tulis ni...
skang ni da maghrib...almaklum arr..over the sea...maghrib pown awal..
ak ni snsitive skit bile mghrib2 ni....rasa sayu tu ad je....i dont know why..
seriously,terasa nk nanges tulis entry ni...
back to our story...
ak skang ni,ase happy sgt2 bile ad ngan family...
e2 xbermakna dulu ak xhappy ngn diorng....
jz skang ni,ase tu menaik secara mendadak lak...

nk taw ap yg buat aku happy???

1.my father never hug me before...normally,ak salam n cium tgn dye je...tp,bile ak balik umah cuti sem lepas,he hugged me...ak ase cm nak nanges je time tu..p ak wat2 cool jep...

2.ak xberapa rapat sgt ngan my siblings...kitorng rapat,jz gap tu mcm ad je ag...but,skang ni,ak ase,gap tu totally gone..
korang dpat imagine x bile abg korng yg biasa guna pnggilan "aku kau" je ngn korang,suddenly pnggil korang "adik" n biasakan diri dye "abg"...ak ase,time tu la time yg sgt2 best...boleh masuk 'hari ini dalam sejarah'...

e2 cite ngan abg sulung ak...ni cite ngn abg ak yg atas ak lak...

3.dye ni dulu memng mnyakitkan atie la...kalau aku tnya dye pape soklan,mesti dye wat2 xdgar jep...pastu,jrang sgt aku nk gelak2 ngn dye...but lately,ak dpat ase arr prubahan diri dye...dye selalu sgt buli ak...such as pulas tgn ak..tarik rambut ak...berebut mkanan ngn ak...yes,memng sakit bile dye guna kekerasan..tp ak bahagia..sbb ak dpat gelak2 ngn dye...sbb ak dpat attention dri dye.. yes..ak ngaku.. i am an ATTENTION SEEKER...

n,bile ak masuk sem baru ni,dye pown start sem kat MSU....dye ad minx ak buatkn assgnment dye...yes..its not fair sbb bukan usaha dye..but,i am wiling to do that..bukan sbb dye abg ak... sbb ak tahu dye masih perlukan ak... sbb ak masih dpat rase yg ak ad abg.... kalau kt umah,dye jrang biasakan diri dye....kalau perbualan kitorng,dye akn pilih ayt yg xperlukan dye guna pnggilan nama..p dlam mesej dye,dye mesti guna kata ganti diri "abg"..n i will read msj tu bnyak2 kali..

ak ase bahagia bile ak ad feeling2 mcm tu... myb sebab,dri dulu ak cari attention mcam ni...ak admit,ak xberapa rapat ngn family ak..myb sbb ak stay hostel...so masa xbnyak spend ngn diorng...n ak slalu ase,diorng ni xpedulikan ak....

tp bile ak da besar ni,ak dpat ase ak dapat attention tu..dari sume family member ak...i just love to b with my family...n sebab feeling ni la,ak dapat ase ap tu home sick....xpernah ase taw....

n mungkin ad hikmah ak belaja jauh2...so kami sama2 boleh rindu merindui..hahhaa.....

so,appreciate ur family as long as u can....

Thanks to

my father:
Mohammad bin Salleh

my mother:
Latipah binti Hassan

my brother:
Mohd Aivie Faisya

my sister in law:
Suze binti Boimin

my sister:
Na Enda Fadzra

my Brother in law:
AL-Hafiz bin Ibrahim

my brother:
Mohd Aqil Fidaie

n to 2 of my future nephew/niece

i love u all....

No comments:

Post a Comment