hye darls...

reading my blog is one step closer to my life...

Thursday, May 5, 2011

surat utk beloved bestfriend...

surat ni dipost kat sini sebab penulis blog xreti nak bagi direct kt kawan dye tu..

"kawan.. sorry lau surat ni ganggu kau..
ak jz nak tnya kau something..
kenapa ak rasa kau da lain ngn ak skang ni??
ak taw angin kita memng xok sgt lately..
p selalu kau xcmni pown...
kau da xnak kawan ngn ak ker??
bile ak mesej kau, kau reply bnda2 yg penting jer..
kdg2 xreply pown...
normally, bila kau lmbat reply, ak mesti send msej ag..
takut kau xsedar...
bb ak taw kau xleh fokus 2 benda lam 1 masa...
tapi, since kau marah bile ak notified kau t0k kali kedua,
ak fobia kowt..
ak ingat ag ayat kau...
kau cakap cmni...
"tengok..ak lmbat reply sikit pun kau da mcam ni...mcam ak xde keje kan.."
sumpah sentap kowt ak baca...
tapi, ak trima je la bb time tu kita tgah gaduh..so ak ase, ko pun moody...

kawan..kita pernah janji kan xnak rahsia ap2 antra 1 sama lain...
kau memng tepati janji kau..
for that, thanks a lot..
p, ak susah kan nak penuhi janji tu...lagi2 when it comes to my problem..
n kdang2, bnda tu pun jadi point kita nak gaduh...
ak xpernah bgitau kau ni kan...
sometimes, msalah tu disebabkan kita..ak ngn kau...
maybe ak terasa dgn kau ke..ap2 la...
kalau ak terasa ngn someone, ak xpernah cerita kat org tu...
orng cakap, kalau terus terang, bnda akan settle..
dgn orang lain,maybe.. tapi dgn kau,x..
maybe kau xsedar kowt..
but, everytime ak cakap ak terasa dgn kau, bnda akn jadi lagi teruk..
el0k2 msalah tu 10g je, leh jadi 5kg lak..
kau akn cakap, ak blame kau 4 everything..bla bla bla..
then, kau senyap..
kalau ak msej, kau akn reply seringkas yg mungkin...normally, 2 perkataan je..
xpun,xreply terus...
kau taw kan, ak xboleh bile kau senyap...
ak mesti cari kau jugak walaupun hati ak sakit sgt3...
tapi everytime ak xdapat cntact kau, ak mesti nanges...
ak xsuka nak nanges2 ni...
p,kalau ak tahan, hati ak ase cm pedih sgt...
ak xtaw la kau pernah ase or x..
yg pasti, it is uneasy feeling...

kawan...kau selalu marah bile ak tido lmbat...
kau cakap ak selalu sakit...n kau xnak ak sakit lagi..
ari tu, kau marah ak bile ak cakap ak xnak tido ag..
kau cakap, ak xtaw perasaan kau bile taw ak sakit...
ye..ak memng xtaw.. tu salah ak...
tapi,kau taw jugak kan kenapa ak tido lmbat..
sbb msej ngn kau...
kau mrah lagi n tnya,nape msej lewat2..
n kau taw jugak jawapan soalan tu...
sebab,ak tnggu kau yg mesej ak dulu..
p, ak macam tnggu bulan jatuh kat riba ni...
ak xtaw ap yg kau fikir bb ak bukan mind reader..
tapi, betapa ak harap kau mesej ak dulu anytime..
wlaupun ak nga wat keje ker..
kau xtaw ni kan..
normally,ak yg akn mesej kau dulu bile kau xbuat2 pown..
normally ak akn tnya kau soalan ni...
"tngah buat ap..busy ker??"
kdang2 kau jawab ye n kdg2 kau jawab "x..tngah lepak.."
ak terasa bile ak asyik d0k tnggu kau, p kau d0k lepak2 n xcntct ak..
p ak fikir long term la.. u need ur own space..
so,mlas la nak cakap lebih2 sal perasaan ak n kita continue msej cm xde pape je..
mungkin xobvious kowt yg ak ni berfkir pnjang jugak b4 buat ap2..
p still kau xnmpak tu..

kawan...bile ak cuba defend diri sndiri, kau akn ckap, kau mengalah n biar ak menang..
bukan ak nak menang...
ak just nk gtaw kau yg ak d pihak yg betul..
bile kau cakap mcam tu, kau buat ak ase cm yg ak ni gila nk menang lak..
pernahkau marah ak bb xdefend diri sndiri bile ak gaduh ngn someone ni..
kena marah jugak kan..
defend kena marah,xdefend pown kena..
so,kau nk ak buat ap???

normally,kalau gaduh tngah2 malam,
ak akn end msej tu ngn minx maaf walaupun hati still panas..
xnak burukkan keadaan...
tapi, kau akn minx maaf a day after that...
bfore tu,kau akn terus senyap n biar ak lyan perasaan sorang2..
kau xtaw kan..tapi lepas gaduh, ak xtido tu..tapi tu bnda kecik jer...

kawan... kita sama2 nga final skang ni kan..
so, ak pown mlas nak kacau kau da...
ak pown nak fokus lu paper2 ak yg susah ni..
ak hope, selama kita xcontact ni,
ak dapat kenal kau lebih so ak dapat fham kau mcam yg kau request tu..
n kau, terpulang la kau nk buat ap within this time..
just ak minx, as long as kau boleh than,
tolong jadi bestfriend ak k..
kalau xboleh jugak, hurm..xpe la..."



forever yours

No comments:

Post a Comment